2012-09-24 16:28:52• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmár megye útjain idén eddig húszan haltak meg

Szeptember 24-28 között immár hetedik alkalommal rendezi meg a Román Rendőrség a „Bűnmegelőzés Hete" elnevezést viselő figyelemfelkeltő kampányt. Az idei eseménysor nyitányát jelentő hétfői sajtótájékoztatón a pontos program mellett szó esett az idei statisztikákról is.

Ebből kiderült, hogy az év első nyolc hónapjában húszan vesztették életüket Szatmár megye útjain. Ez a szám eggyel magasabb, mint a tavalyi esztendő hasonló periódusában. Országos viszonylatban ez a harmadik legkisebb szám a megyék tekintetében. Összesen 120 személy szenvedett súlyos sérüléseket (szemben a tavalyi 98-al), 121-en pedig könnyebben sérültek meg (a tavaly a számuk 82 volt).

Ami a lopásokat illeti, az első nyolc hónapban összesen 1841 bejelentés érkezett. Ez 1,2%-al magasabb, mint a tavaly. Elsősorban a lakásokból való lopások lettek gyakoribbak, az idén 479 bejelentés érkezett - ez 41-el több, mint a tavaly. Ezzel szemben 81-el csökkent az üzlethelyiségekből (278) és 92-el az autókból (92) való lopások száma.

Az idei bűnmegelőzési hét első mozzanataként hétfőn középiskolások tettek látogatást a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézetben. Kedden az internetes biztonságot népszerűsítik a szakemberek a tanintézményekben, szerdán és csütörtökön pedig szórólapokat osztogatnak, felhívva a figyelmet az autókból és a lakásokból való lopásokra. Pénteken délelőtt aszfaltfestő versenyt szerveznek gyerekek számára a Kossuth kertben „Az utca nem játszótér" címmel, 20.00 pedig körmenetet szerveznek a közlekedési balesetek áldozatainak emlékére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: